Poszukuję dobrego i sprawdzonego warsztatu w Łodzi.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • dawszol
    Classic
    • 2010
    • 18

Może coś podpowiem, od ok 2 lat zacząłem słyszeć delikatne wycie/świszczenie turbiny oraz tzw. sowe. Parametry pracy turbiny były weryfikowane i żadnych niepokojących objawów nie stwierdzono. Od około 2 miesięcy turbo zaczęło głośniej pracować, więc zdecydowałem się na wymianę. Zaprzyjaźniony mechanik zaproponował sprawdzone wielokrotnie rozwiązanie aby oddać turbo do TRANSTURBO do Mielca i tam poddać go regeneracji + ewentualnie modyfikacji. Wczoraj po wymontowani turbo okazało się, że sprężarka jest w stanie idealnym pod względem luzów (przebieg samochodu lekko powyżej 150 tys), jednak uległy wyszczerbieniu niektóre łopatki sprężarki... Prawdopodobnie przy, którymś serwisie w ASO coś musiało zostać w puszcze od filtra :/ (kochane ASO). Turbo do samego końca pracowało super, bez lagów jednak coraz częściej zaczynało wyć. Należy niezwykle uważać jak oczyszczona jest puszka przy filtra powietrza, bo coś może zostać wciągnięte do sprężarki i awaria gotowa. W moim przypadku całe szczęście delikatnie ucierpiały łopatki jednak z biegiem czasu najprawdopodobniej coś traciło geometrie i coraz głośniej dawało o sobie znać.
    W następnym tygodniu wlatuje do samochodu hybryda ASZ w obudowie mojej ori, auto zostanie zestrojone na bezpiecznym programie i mam nadzieję będę cieszył się bezawaryjną jazdą (takie turbo podobno będzie bardziej wytrzymałe niż ori).
  • Bisclavret
    Classic
    • 2009
    • 24
    • Peugeot
    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Witam,
    Tak jak napisałem w topicu poszukuje dobrego i sprawdzonego mechanika w Łodzi. Takiego co przeglad zrobi, olej i filtry wymieni, sprawdzi czy z autem wszystko ok i pomoże w razie usterki. Po ostatniej wizycie w ASO rece mi opadły jak zobaczyłem rachunek, stąd prośba.

Komentarz

• ejtyLDZ
      Classic
      • 2013
      • 7

mechanik

tak jak pisałem na pw jesli chcesz kontakt do dobrego zaufanego mechanika daj znac. podam namiary itd
      SPRZEDAM VW GOLF IV! zainteresowani pisac na PW

Komentarz

• Andys
        Elegance
        • 2007
        • 762

Re: mechanik

Zamieszczone przez ejtyLDZ
        tak jak pisałem na pw jesli chcesz kontakt do dobrego zaufanego mechanika daj znac. podam namiary itd
        Przepraszam, że spytam. Nie możesz podać tego kontaktu na forum? Może inni też poszukują zaufanego mechanika w Łodzi?
        Pozdrawiam,
        Andys

Komentarz

• Bartek.K
          Rider
          • 2012
          • 396

Pewnie mechanik prowadzi warsztat na lewo i nikt nie chce podawać jego nr. publicznie.
          Nie ma rzeczy niemożliwych,są tylko trudne do wykonania.

Komentarz

• Tony065
            RS
            • 2009
            • 2487
            • Octavia I (1U2)
            • ARX 1.8 20VT 150 KM

tu się podepnę, bo w stosownym temacie brak odpowiedzi. gdzie w łódzkiem naprawić skrzynię biegów :?: koledze wysypała się "1", auto VAG. z góry dziękuję za pomoc.
            Black Pearl, Elegance & RS LOOK
            @ by Tune-up Gdańsk
            TDI VP++ i jeszcze rośnie
            Antek

Komentarz

Pracuję...